Erősáramú (0,4 kV-os) és épületautomatika elosztószekrények gyártása a 3200 A-es kétgyűjtő sínes elosztókig saját munkaerővel, saját műhelyben 1992 óta.

Cégünk alapelvének megfelelve, a korrekt és felelősségteljes üzleti magatartást szem előtt tartva, törekszünk a minőségi munkára az ajánlatadástól egészen a kivitelezés befejezéséig.
 

 • Gyártás
 • Extra garancia
 • Speciális igények
 • Felhasznált típusok
 • Minősítések
  • Megbízható munkavégzésünknek köszönhetően a piac egyik meghatározó elosztószekrény-gyártójává váltunk.
  • 250-300 mezőt gyártunk le évente, melyek többsége álló kivitelű.
  • Az elosztószekrények legyártásához minden tárgyi feltétel (sínhajlító, lyukasztó) és szakmai képzettség rendelkezésünkre áll.
  • Saját épületautomatika kivitelezéseinken túl más rendszerekhez is vállalunk elosztószekrény-gyártást.
  • Ipari vezérlésekkel is foglalkozunk, igény esetén beépítünk különféle PLC-ket a betáplálás átkapcsolások, motor fokozatváltások elvégzésére.
  • Extra garanciális szolgáltatásunk keretében az általunk épített elosztószekrényekre, rendszeres karbantartás mellett akár 5 év garanciát is vállalunk.
  • 24 órás ügyeleti rendszerünkkel az év bármely napján, rövid kiszállási idővel elhárítjuk, megoldjuk a felmerülő problémákat.
  • Extra igényeknek is meg tudunk felelni, gyártottunk már rozsdamentes elosztószekrényeket arab olajkutakhoz, Siemens demo bőröndöket az Industria kiállításra és teszt elosztókat a kész berendezések teszteléséhez.
 • Gyártásunk során az alábbi típusokat használjuk fel:

  • Elosztószekrény: Rittal, Schneider Prisma Plus, Schneider Spacial, Siemens, Eaton, ABB
  • Beépített komponensek: Schneider Electric, Siemens, Eaton, ABB
  • Gyakoribb segédanyagok: BTR, Omron, Wieland, Finder, Phoenix Contact
 • Minősítéseink, melyek tükrözik szakértelmünket és megbízhatóságunkat:

  • SIEMENS Minősített Berendezésgyártó, 2002

  Az elismerés megszerzésével Magyarországon olyan egyedülálló cég lettünk, aki SIEMENS komponensekből álló elosztószekrényeibe SIEMENS épületautomatika vagy PLC elemeket szerel minősítetten.

  • Schneider Electric Kiemelt Szerelői Partner, 2005

AJÁNLATADÁS

Műszaki előkészítő kollégáink a beérkező elosztószekrény-gyártáshoz kapcsolódó ajánlatkérésekre, a kapott tervek, a bejövő projekt anyagok és információk függvényében, 1 hetes határidővel igyekeznek teljesíteni az ajánlatadási határidőket.
Iparágunkban nincs két egyforma ajánlat, minden projekt más és más, egyedi ipari megoldásokat igényel.
Ahhoz azonban, hogy a legpontosabb műszaki részletességgel és leggyorsabb határidővel tudjunk árajánlatot készíteni ismernünk kell az elosztószekrény egyvonalas vagy áramutas kiviteli tervét.
Az egyedi igények megvalósításához ajánlatadónk minden esetben az ajánlatkérővel egyeztet.
A Megrendelő igényeit, esetleges extra kéréseit is figyelembe véve helyszíni bejárással igyekszünk tisztázni, pontosítani a rendelkezésünkre álló információkat, annak érdekében, hogy egy valóban jól működő, a maximális műszaki tartalommal megvalósult elosztószekrényt kapjon.
Minden esetben szerződéskötéssel folytatódik a közös munka.
 

KIVITELEZÉS

Berendezésgyártásunkat tapasztalt konstruktőrök és szerelők alkotják. Képesek vagyunk hatékonyan, gyorsan és rugalmasan kiszolgálni Megrendelőinket.
Az elosztógyártási munka megkezdése előtt egy projektindító megbeszélésen a konstruktőr és az ajánlatot készítő műszaki előkészítő kollégáink átbeszélik a projekt részleteit, műszaki és gazdasági feltételeit, esetleges nehézségeit. A konstruktőr egyeztet a Megrendelővel, akinek Igényeihez mérten, a kapcsolószekrény gyártáshoz megrendeljük a kért komponenseket vagy versenyeztetjük a beszállítókat.
Szerelésnél a szakképzett, gyakorlott elosztószerelőink építik fel a szerelőlapokat, a lehető legjobb esztétikai elrendezéssel figyelembe véve a műszaki követelményeket. Nagyteljesítményű elosztók esetén szabványnak megfelelő sínezési technológiát alkalmaznak, vezetékezik a terv alapján, majd az esetleges ajtón levő készülékeket is bekötik. Kollégáink sokéves tapasztalataik révén sokszor szerelés közben észreveszik, javítják az esetleges tervhibákat. Az elosztószekrény burkolatainak szükséges megmunkálását (kivágások, műszerek és érintőpanelek részére) az elektrolakatos kollégánk végzi.
Az elosztószekrény elkészülte után az MSZ EN 61439 szabványnak megfelelve tesztelünk minden egyes elosztószekrényt meghatározott lépések sorozatával, amiről az illetékes kollégánk jegyzőkönyvet készít.
A késztermékről elkészítjük a szabvány által előírt dokumentációt, amit a Megrendelő részére átadunk.
Elosztószekrény-gyártás során minden projekt esetén arra törekszünk, hogy működő, hibamentes terméket adjunk át.
 

SZERVIZ

Az üzemvitel hosszú évei alatt az elosztószekrény állapotának és működőképességének megőrzése érdekében szükséges azt ellenőrizni, karbantartását elvégezni. Az elosztószekrények időszakos karbantartásával, a felmerülő károk megelőzésével elkerüljük a meghibásodásokat, részleges vagy teljes üzemi leállásokat illetve az ebből fakadó termelési és pénzügyi veszteségeket.
Rendszeres karbantartással, hosszú távon az üzemeltetési költségek jelentősen csökkenthetők.
Szervizes kollégáink szakmai tapasztalatuk révén képesek az elosztószekrények szakszerű karbantartási munkálatainak elvégzésére, a szükséges alkatrészek azonnali pótlására. Továbbá javaslatokat tesznek módosításokra, az üzemeltetés során szükségessé vált változtatásokra, esetleges bővítésekre, kiegészítésekre. Céges gépkocsival rendelkeznek, így rövid kiszállási idővel a helyszínre érkeznek és a probléma kijavításán dolgoznak.
Egyedi szolgáltatásunkkal, a hőkamerás diagnosztikával még pontosabb képet tudunk adni a kapcsolószekrények rendellenes melegedéseiről, a villamos berendezésről, a kábelek- és transzformátorok állapotáról. A hőkamerás vizsgálat nagy előnye, hogy működés közben, üzemi viszonyok között is el tudjuk a felmérést végezni. Ennek köszönhetően tervezhető és optimalizálható a karbantartások, javítások időpontja és költsége, a meghibásodások megelőzhetőbbek.