Cégünk 1992 óta végzi a költséghatékonyan működő ipari épületek épületfelügyeletének megvalósítását.

 

Épületautomatika rendszerek tervezését, telepítését és karbantartását vállaljuk ipari létesítmények, irodaházak és intézmények számára.

Cégünk alapelvének megfelelve, a korrekt és felelősségteljes üzleti magatartást szem előtt tartva, törekszünk a minőségi munkára az ajánlatadástól egészen a kivitelezés befejezéséig.

Az általunk telepített és üzembe helyezett épületautomatika rendszerek hosszú távon garantálják az adott előírásnak megfelelő páratartalmat, a kívánt hőmérsékletet és levegő minőséget a gyártási folyamatokhoz, raktározáshoz, irodai munkavégzéshez és egyéb, speciális funkciójú épületekhez.

 

 • Megvalósítás
 • Extra garancia
 • Speciális igények
 • Felhasznált típusok
  • Az épületautomatika kivitelezés minden munkafázisát saját munkaerővel valósítjuk meg.
  • Kipróbált és tesztelt, megbízható Siemens épületautomatika rendszerekkel dolgozunk.
  • Felhasználóbarát eszközökkel teremtjük meg a komplett épületgépészeti automatikát.
  • Erős technikai háttértámogatással igyekszünk az épületautomatika kivitelezés folyamatát véghez vinni.
  • A hatékony megvalósulás érdekében helyszíni állapotfelméréssel segítjük a megrendelő munkáját.
  • Extra garanciális szolgáltatásunk keretében az általunk telepített épületautomatika rendszerekre, rendszeres karbantartás mellett akár 5 év garanciát is vállalunk.
  • 24 órás ügyeleti rendszerünkkel az év bármely napján, rövid kiszállási idővel elhárítjuk, megoldjuk a felmerülő épületfelügyelethez kapcsolódó problémákat.
 • Az általunk telepített épületautomatika rendszerek teljes mértékben megoldják a modern és összetett gépészeti rendszerek által támasztott követelményeket, továbbá olyan speciális igények kielégítésére is vállalkozunk, mint:

  • Tisztatér követelmények
  • Ex-es környezet
  • Vezeték nélküli rendszerek
  • Több munkaállomásos web-es és távfelügyeleti épületautomatika rendszerek
 • Kivitelezéseink során az alábbi típusokat használjuk fel:

  • Épületautomatika, felügyelet: Siemens PX, Desigo Insight, Desigo CC, Siemens S7, WinCC, Siemens Synco
  • Elosztószekrény: Schneider Electric, Siemens, ABB, Eaton, Rittal

 

 

AJÁNLATADÁS

Műszaki előkészítő kollégáink a beérkező épületautomatika ajánlatkérésekre, a kapott részletek és információk függvényében, 1 hetes határidővel igyekeznek teljesíteni az elsősorban SIEMENS épületfelügyeleti rendszerek kivitelezésére vonatkozó ajánlatadási határidőket.
Iparágunkban nincs két egyforma ajánlat, minden projekt más és más, egyedi ipari épületautomatika megoldásokat igényel.
Ahhoz azonban, hogy a legpontosabb műszaki részletességgel és leggyorsabb határidővel tudjunk árajánlatot készíteni, az alábbi információkra van szükségünk:

Ismernünk kell az épületautomatika rendszerre vonatkozó kiviteli tervet, melynek tartalmaznia kell a/az:

 • Költségvetési kiírást
 • Műszaki leírást
 • Méretarányos tervrajz a méretarány megjelölésével
 • Sémarajz
 • Villamos kapcsolási rajz

Ezen információk hiányában csak hosszabb határidővel tudjuk árajánlatunkat elkészíteni.
Megrendelő igényeit, esetleges extra kéréseit is figyelembe véve helyszíni bejárással igyekszünk tisztázni, pontosítani a rendelkezésünkre álló információkat, annak érdekében, hogy egy valóban költséghatékonyan és hosszú távon működő épületfelügyeleti rendszer valósuljon meg az épületben.
Minden esetben szerződéskötéssel folytatódik a közös munka.

KIVITELEZÉS

Épületautomatika kivitelezéseinket tapasztalt projekt-, és szerelésvezetőink irányítják, így képesek vagyunk hatékonyan, gyorsan és rugalmasan kiszolgálni Megrendelőinket.

A kivitelezési munka megkezdése előtt egy projektindító megbeszélésen a kivitelezési üzletág igazgatónk és az ajánlatot készítő műszaki előkészítő kollégáink átbeszélik a projekt részleteit, műszaki és gazdasági feltételeit, esetleges nehézségeit. Kijelölésre kerül a projektvezető és egy volumennek megfelelő szakmai projekt team, akik a teljes kivitelezési folyamatot koordinálják.  

A projektvezető egyeztet a Megrendelővel. Kiválasztja az egyes folyamatokhoz szükséges, legmegfelelőbb alvállalkozókat és beszállítókat. Nagy hangsúlyt fektetünk a munkabiztonsági előírások betartására, az építési napló megfelelő vezetésére. Felelős Műszaki Vezetőink (FMV) az építésvezető és szerelésvezető kollégáinkkal, a helyszínen együttműködve irányítják az adott projektet. A szerelési folyamatainkat saját belső Technológiai Utasításaink alapján végezzük, részfeladatokra bontva, a Megrendelővel és/vagy megbízóval egyeztetett határidők betartásával.

Szerelés után a beüzemelést szoftvermérnökeink és üzembehelyezési munkatársaink végzik. Pontosan és nagy szakértelemmel dokumentálják az üzembe helyezés folyamatát: telepítési lapot, erősáramú, -és automatika beüzemelési jegyzőkönyveket készítenek, valamint elkészítik a projekthez kapcsolódó adatpont listát. A Megrendelő igényeihez igazodva tesztelik az BMS rendszer működését. Igény szerinti időtartamban próbaüzemi működést valósítanak meg. Nagyfokú gyógyszergyári BMS tapasztalataink révén (felkérés esetén) végrehajtjuk a FAT, IQ, OQ és PQ teszteket és elkészítjük az ehhez szükséges dokumentációkat is.

Az épületfelügyeleti rendszer beüzemelését követően, a projekt végén teljes körű átadási dokumentációt biztosítunk a Megrendelő részére nyomtatott és elektronikus formában egyaránt. Az üzemeltetés, illetve karbantartás részére megtartjuk a megvalósult épületautomatika rendszer oktatását, melyet jegyzőkönyvekben is dokumentálunk.

Épületautomatika kivitelezéseink során törekszünk arra, hogy  stabilan és megbízhatóan működő BMS rendszereket hozzunk létre, de az esetleges meghibásodásokat is igyekszünk a garanciális időn belül, a lehető leghamarabb javítani.

SZERVIZ

Az üzemvitel hosszú évei alatt az épületautomatika rendszer állapotának és működőképességének megőrzése érdekében szükséges azt ellenőrizni, karbantartását elvégezni. Az épületfelügyeleti rendszer időszakos karbantartásával, a felmerülő károk megelőzésével elkerüljük a meghibásodásokat, részleges vagy teljes üzemi leállásokat illetve az ebből fakadó termelési és pénzügyi veszteségeket.

Rendszeres karbantartással, hosszú távon az üzemeltetési költségek jelentősen csökkenthetők.

Szervizes kollégáink szakmai tapasztalatuk révén képesek az épületfelügyeleti rendszer szakszerű karbantartási munkálatainak elvégzésére, a szükséges alkatrészek azonnali pótlására, javaslatokat tesznek módosításokra, az üzemeltetés során szükségessé vált változtatásokra, esetleges bővítésekre, kiegészítésekre. Céges gépkocsival rendelkeznek, így rövid kiszállási idővel a helyszínre érkeznek és a probléma kijavításán dolgoznak.

Egyedi szolgáltatásunkkal, a hőkamerás diagnosztikával még pontosabb képet tudunk adni az épületautomatika rendszerről, a rendellenes melegedésekről, a villamos berendezésről, a kábelek- és transzformátorok állapotáról. A hőkamerás felmérést működés közben, üzemi viszonyok között is el tudjuk végezni. Ennek köszönhetően tervezhető és optimalizálható a karbantartások, javítások időpontja és költsége, a meghibásodások megelőzhetőbbek.